TÜRK TOKSİKOLOJİ DERNEĞİ

TURKISH SOCIETY of TOXICOLOGY

11th International Congress of Turkish Society of Toxicology

Başlangıç TarihiBitiş Tarihi
02-11-202205-11-2022

Türk Toksikoloji Derneği‘nin 11. Uluslararası Kongresi, 2-5 Kasım 2022 tarihleri arasında Antalya’da Limak Limra Hotel’de gerçekleştirilmiştir.

COVID-19 pandemisinin, dünyayı sağlık ve refahın en önemli öncelik olduğu konusunda uyardığı ve sağlık ve bilimin ne kadar önemli etkili olduğunu tekrar hatırlanması sağlandığı önemli bir zaman diliminde gerçekleşen kongrenin teması da “Güvenli ve sağlıklı bir dünya için” olarak belirlenmiş, toksikolojinin birçok alanında ortaya çıkan gelişmelere dikkat çeken konuşma, oturum ve sunumlarla 150’nin üzerinde Türk katılımcı ve 65’in üstünde yabancı katılımcı ile başarıyla yürütülmüştür.

11. Uluslararası Türk Toksikoloji Derneği Kongresi toplam 2 oturum birbirine paralel olacak şekilde 12 oturumda gerçekleştirilmiştir. Bu oturumlar; Biyoteknolojik İlaçlarda Klinik Çalışmalar-Güvenlik Değerlendirmeleri, Genotoxic Impurities in Pharmaceutical Compounds, Vaccine Safety-Toxicity and Clinical Trials, Current approaches on detecting the DNA damage and repair of chemicals, Scientific Approach to Chemical Warfare and Fourth Generation Nerve Agents, Environmental Biomonitoring of Hazardous Substances, Application of Comet Assay in Human Biomonitoring, In Silico Toxicology, Current Concerns about Endocrine Disrupting Chemicals, Organ-specific Toxic Path- ways: recent progress in drug-induced adversities, Conceptual models in im- munotoxicology: alternative approaches and computational strategies, The safety of Nanomaterials ve Lipids in health and diseases’dir.

Kongrenin kapsamında 59 konuşmacı, uzman oldukları alanlarda güncel çalışmalarını ve değerlendirmelerini katılımcılar ile paylaşmıştır. Ayrıca kongrede poster özetlerinden Bilimsel Kurul tarafından derecelendirmeyle seçilen 38 adet Short Communication kongre programında yer almıştır. Kongre kapsamında toksikolojinin farklı alanları ile ilgili çalışmalardan hazırlanan 60 adet poster ise katılımcıların görüş ve bilgi paylaşımlarına olanak sağlayacak şekilde kongre süresince asılı kalmıştır.

4 Kasım 2022 akşamı organize edilen gala yemeği keyifli bir şekilde tamamlandı. Kongrenin son günü olan 5 Kasım 2022 günü öğlene kadar devam eden oturumların ardından kapanış konuşması TTD Başkanı Prof. Dr. Nurşen Başaran tarafından yapılmıştır. Bilimsel açıdan oldukça verimli geçen bu kongre sayesinde, farklı uzmanlık alanlarındaki kişilerle tanışma, toksikoloji alanında çok farklı, kapsamlı çalışmaları dinleme ve tartışma fırsatı sağlanmıştır.

Dr. Öğr.Üyesi Onur Kenan ULUTAŞ
Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı

© 2017- Yayınlanan içerik Türk Toksikoloji Derneği'ne aittir.